Cake met mandarijn en chocolade

Normaal wou ik heel graag een driekoningengebak posten op onze blog. Gezien wij echter op zondagavond ons berichtje plaatsen was dit jammer genoeg één dag te laat. Vijgen na Pasen dus zoals ze zeggen. Ik probeer dus om volgend jaar een driekoningencake of een Roscon de Reyes te plaatsen. Dit jaar zullen jullie genoegen moeten nemen met deze heerlijke cake. Volgens de foto bij het recept was hij gebakken in een prachtige Bundt vorm. Zelf heb ik er nu al enkele maar natuurlijk niet diegene die hier gebruikt werd. Misschien moet ik mijzelf eens opnieuw verwennen. Dus maakte ik hem in mijn oude cakevorm. Het receptje komt van de blog 'Manzana & Canela'. Bovendien zijn er nu nog steeds mandarijntjes te verkrijgen, dus probeer hem alsnog uit.Ingrediënten:
- 3 eieren
- 225 g suiker (in het oorspronkelijk recept gebruiken ze 270 g suiker)
- 100 ml zonnebloemolie
- 1/4 tl bicarbonaat
- 1/2 tl gist in poedervorm
- 125 ml melk
- snuifje zout 
- 140 g gekonfijte mandarijn
- 180 g chocolade galletjes

- 240 g poedersuiker
- suikermengsel van konfijt
- 25 g cacao
- 3 lepels melk
- 25 g boter op kamertemperatuur. 
Deze laatste ingrediënten gebruikte ik niet, ik maakte mijn eigen ganache mengsel. 

- 60 ml room
- 60 g chocolade
- klontje boter

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet je vorm heel goed in.

Eerst konfijt je enkele mandarijnen. 
Was de mandarijntjes heel grondig. Breng wat water met suiker aan de kook. Snij ondertussen de mandarijntjes in plakken. Wanneer het water wat is ingekookt voeg je de partjes mandarijn toe. Laat ze konfijten. Haal ze eruit. Laat ze wat afkoelen. Weeg een 140 g af. Snij dit in kleine stukjes.

Meng de bloem, gist en bicarbonaat. Klop de eieren en de suiker op tot een licht mengsel. Voeg de olie erbij. Klop nog even op. Voeg het bloemmengsel toe, snuifje zout en de melk. Klop op. Meng vervolgens de mandarijnkonfijt en de chocolade eronder. 
Bak in de oven voor ongeveer 55 tot 60 minuten. Doe de test met de prikker. Deze moet er droog uitkomen. Kwast de cake in met de vloeistof waarin de mandarijntjes werden gekonfijt.
Laat de cake nog iets afkoelen in de vorm. Ontvorm hem nadien. Laat verder afkoelen. 
Ondertussen kan je de ganache maken. Warm de room op, neem van het vuur en laat er de chocolade in uitsmelten. Roer er nadien een heel klein klontje boter door. Dit maakt de ganache mooi glanzend. 

Ik opteerde voor deze ganache, ik vond dat er in het originele recept veel te veel suiker werd gebruikt. 


Reacties