Plaatpizza met zoete aardappel

Dit is een heel gezond alternatief voor de klassieke pizza. Gezond comfortfood kan dus ook.
Bovendien is dit ook binnen de kortste keren klaar.

Vanaf volgende week kan je op ons blogje gerechtjes vinden die perfect haalbaar zijn voor de feestdagen!



Ingrediƫnten:
- 400 gr zoete aardappel
- 285 gr pomodori ( potje tomaatjes op olie)
- 2 tl gemalen koriander
- 2 tl gedroogde oregano
- 1 rol vers bladerdeeg
- 150 gr verse geitenkaas ( plak)
- ev. 1 jalapenopeper

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes van 1/2 cm. Meng deze met 2 el olie uit het potje zongedroogde tomaten, koriander, oregano, peper en eventueel zout.

Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over het bladerdeeg, verdeel de uitgelekte tomaatjes erover en verkruimel de geitenkaas erboven.

Bak ca 20 minuten in het midden van de oven. Snijd de peper in ringetjes, strooi over de plaatpizza en serveer.

Dit is een gerechtje om je eigen inspiratie de vrije loop te laten. Ik voegde paprika's op olie toe en gewone gehalveerde kerstomaatjes. Ik liet ook de jalapenopeper weg!

Dien dit gerechtje op met een gemengde sla, opgemaakt met olie en azijn en verse granaatappelpitjes.

Smakelijk!









Reacties

  1. Ik krijg al het water in de mond bij het zien van de foto en het lezen van het supergemakkelijke recept. Ga ik zeker uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten