Walnotencake

Ik wil jullie een klein geheimpje verklappen: ik ben eigenlijk met deze blog begonnen onder lichte druk van mijn dochter ;). Zij zal nu ook regelmatig een bijdrage leveren aan deze blog, want blijkbaar heeft ze ook de microbe te pakken om te koken en te bakken. Dit is een recept van haar hand.

Onlangs kreeg ik een heel kratje vol met walnoten en dus zocht ik een receptje voor een walnotencake. Het was een hele karwei om voldoende walnoten te kraken om het receptje te kunnen maken en toegegeven... mijn vriend heeft het grootste deel van het werk voor zijn rekening genomen ;). 
Ingrediƫnten:
- 180 gr walnoten (in kleine stukjes)
- 120 gr suiker
- 3 eieren
- 60 gr bloem
- 1 el rum
- 100 gr gesmolten boter
- 1 mespuntje zout

Voor de afwerking:

- 50 gr poedersuiker
- een snuifje kaneel
- enkele hele walnoten

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eierdooiers met de suiker totdat er een luchtig mengsel ontstaat. Voeg dan de boter, de stukjes walnoot, de bloem en de rum toe. Klop de eiwitten samen met het zout stijf en spatel dit voorzichtig door het walnoot-rum mengsel heen. Vet een cakevorm in en vul deze met het beslag. Bak de cake 30 min in de oven. Laat een half uur afkoelen en decoreer daarna met poedersuiker, kaneel en enkele walnoten. 

Bron: www.solo.be

Reacties