zondag 22 november 2015

Risotto met boschampignons

Het is nu echt volop het seizoen van de paddestoelen. Enoki, shiitake, eekhoorntjesbrood, oesterzwammen... teveel om op te noemen. Dit is een super lekker gerechtje en heel eenvoudig te bereiden.Ingrediënten:
- 250 gr risottorijst
- 500 gr boschampignons (mengeling)
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 4 takjes tijm
- 100 gr pecorino
- 1 blaadje laurier
- 120 ml droge witte wijn
- 800 ml groentebouillon
- 2 kl aceto balsamicocrème
- boter
- olijfolie
- zwarte peper en zout

Werkwijze:
Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Pel ook de knoflook en snipper fijn. Verhit wat olijfolie in een hoge pan of pot en fruit de sjalot en de knoflook. Voeg de rijst, laurier en tijm toe en bak nog enkele minuten. Blus met de wijn. Laat de wijn verdampen en voeg dan een pollepel bouillon toe. Roer regelmatig in de risotto zodat die niet blijft plakken. Voeg telkens als de bouillon is opgeslorpt een nieuwe schep toe tot de rijst klaar is.

Maak intussen de champignons schoon en snij in stukken. Kleinere champignons laat je heel. Verhit wat boter in een pan en bak de champignons op een hoog vuur. Kruid met peper, zout en aceto balsamico.

Rasp de pecorino. Hou wat kaas apart en meng de rest door de risotto. Voeg ook de champignons toe. Schep op elk bord een flinke portie van de risotto, strooi er wat kaas over en werk af met verse tijm.

Smakelijk!

Bron: Libelle lekker 'Heerlijk herfstkoken'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...