Vuurwerk

Dit hapje maakte ik speciaal voor de kleinkinderen. Ik wou toch voor hen een extraatje maken. Iets met niet teveel werk, maar toch tof van effect. Gezien alle kinderen wel graag worstjes lusten met als dipje ketchup was mijn keuze vlug gemaakt. Bovendien kan je dit op voorhand klaar maken en hoef je het enkel nog in de oven te schuiven op het moment dat je gastjes aanwezig zijn. Ik garandeer jullie dat dit voor elk verjaardagsfeestje een succes zal zijn, te zien aan de reactie van kleinzoon Woutje!


Ingrediƫnten:
- 1 vel bladerdeeg
- 1 blik worstjes
- mosterd
- 1 ei
- houten prikkers
- vlaggetjes
 
Werkwijze:
Maak de prikkers eventjes nat onder stromend water. Verwarm de oven voor op +/- 200 graden.
Dep de worstjes droog. Snij het bladerdeeg in fijne repen. Kwast ze eventueel in met een weinig mosterd. Draai het bladerdeeg tegen de worstjes. Plaats ze op een met bakpapier bekleedde ovenplaat. Kluts het ei en strijk het bladerdeeg in. Ongeveer een 20 minuten in de oven. 
Smakelijk!

Bron: Carola bakt zoethoudertjes
 



Reacties