Burrata met bloedappelsien, korianderzaad en lavendelolie

Er lag nog een burrata te wachten in mijn koelkast om te verwerken. Nu bestaan er fantastisch lekkere recepten met tomaatjes erbij, maar gezien we nu in de winter zijn zocht ik iets anders en kwam ik uit bij dit receptje. Normaal is het met bloedappelsien, maar ik had dit nu niet in huis en ik gebruikte dus gewone appelsienen. Dit receptje komt van de gekende kok Yotam Ottolenghi. Laat ik nu alle boeken van deze auteur in huis hebben behalve 'Nopi', en dit receptje komt natuurlijk, drie keer raden, uit dit boek! Is dit een voldoende reden om het ook aan te schaffen?  Wij aten dit als lunch en amai dit was kei lekker!

Ingrediƫnten:
- 2 el olijfolie
- 1 1/2 tl heldere honing
- 1 tl gedroogde lavendel
- 1/2 knoflook geperst
- 1 el korianderzaad, geroosterd
- 4 burrata bollen ( niet te groot, anders 2 halveren)
- 5 g basilicum
- grof zeezout
 
Werkwijze:
Doe de olie in een kleine pan met de honing, lavendel, knoflook en 1,5 tl zout. Breng op laag vuur tegen de kook en neem de pan direct van het vuur. Roer goed en zet opzij tot de saus koud is. Roer nu de korianderzaadjes erdoor.Snijd met een mes aan beide kanten een schijfje van de bloedsinaasappel.  Snijd de sinaasappels overdwars in 8 plakken van 1cm dikte en verwijder de pitten.Verdeel de sinaasappelplakken overlappend van elkaar over de borden en leg er een burratabol naast. Schep de lavendelolie met korianderzaad over de kaas en sinaasappel en garneer eventueel met basilicumblaadjes. 

Bron: 'Nopi' Ottolenghi

Reacties