Canneles met gedroogde tomaten, ham en gruyère
Onze hartige canneles met chorizo zijn een toppertje, echt waar. Iedereen die ze proeft vind ze super lekker. Niet zo heel lang geleden probeerde ik een nieuwe versie uit, wederom een hartige, een ideaal aperitiefhapje!
- 250 ml volle of halfvolle melk
- 30 g boter
- 1 ei + 1 eigeel
- 50 g bloem
- 1 snee ham
- 1 klein potje gedroogde tomaten op olie
- 1/2 kl gedroogde oregano
- enkele blaadjes basilicum
- 1 handvol geraspte gruyère
- peper en zout
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200°C. Warm de melk samen met de boter op in de microgolf. In een kom meng je het ei en het eigeel met de bloem. Voeg beetje bij beetje de warme melk toe. voeg de oregano toe. Snij de ham en de tomaten in kleine stukjes. Voeg wat stukjes tomaat, ham, basilicum en gruyère in de vormpjes. Vul vervolgens tot 2/3 met het vloeibaar mengsel. Laat in de voorverwarmde oven bakken voor ongeveer 30 minuten tot ze goudgeel zijn. Je kan deze lauw of koud eten.
Bron: vertaald van de blog 'Les délices de Marina'
Reacties
Een reactie posten