Cupcake met speculoos en limoen

Onlangs namen wij deel aan het 'Ladies Event' van KVLV in Zeveneken. Wij opteerden voor deze cupcakes. Ze stonden reeds verschillende malen op een desserttafel en waren altijd een groot succes. Steeds ontbrak het ons echter aan tijd om een mooie foto te maken. Wij maken heel graag mini cupcakes. Het oogt zoveel schattiger en bovendien kan je op deze manier er meer dan eentje nuttigen zonder je echt schuldig te moeten voelen :).Ingrediënten:
voor de cupcakes
- 150 g bloem
- 50 g speculoos in poeder
- 1 kl gist
- 1 snuifje zout
- 220 g suiker
- 125 g boter, kamertemperatuur
- 2 eieren, kamertemperatuur
- 1/2 kl vanille extract
- 12,5 cl melk
- zeste van limoen

voor het glazuur
- 125 g Philadelphia kaas
- 60 g boter kamertemperatuur
- 300 g bloemsuiker (wij gebruiken maar 150 g)
- 1 el sap van limoen
- zeste van limoen
- speculoospoeder

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng in een kom de bloem, speculoospoeder, gist en het snuifje zout.
Bewerk de boter tot zalf, voeg het suiker toe en klop gedurende 3 minuten met de mixer tot een smeuïg beslag. Voeg de eieren één voor één toe. Voeg nadien het bloemmengsel toe. Voeg de fijn geraspte limoen zeste toe, evenals het extract en de melk. Meng onder elkaar.
Doe het beslag in de cupcake en laat 20 minuten bakken in de oven? Voor mini cupcakes volstaat ongeveer een 12-tal minuutjes. Altijd eens prikken om te kijken of ze genoeg gebakken zijn!
Wanneer de cupcakes voldoende zijn afgekoeld kan je het glazuur maken. Bewerk de boter tot een zalf, voeg de Philadelphia en het bloemsuiker toe evenals het sap van de limoen. Klop met de mixer op trage snelheid tot het een smeuïg geheel is. Spuit een toefje of strijk het glazuur op de cupcake. Werk af met wat speculoospoeder en eventueel wat zeste van limoen.
Smakelijk!

 Bron:  +280 idées gourmandes!

Reacties