Zalm met noten-kruidenkorst
Tot nu toe heb ik enkel cakes, taarten en dessertjes gepost. En toegegeven, ik vind het heerlijk om te bakken! Maar mijn interesse beperkt zicht niet alleen tot dat. Ook met aperitiefhapjes en hoofdgerechten bereiden kan ik me uren zoet houden. Vandaag wou ik dus eens een gezond en puur receptje bloggen: zalm met een noten-kruidenkorst. Het is een licht en heerlijk receptje, met niet teveel werk! Op die manier kan het een goed tegengewicht vormen voor al die lekkere suikerrijke dessertjes :).
- olijfolie
- walnoten, grof gehakt
- ruime portie spinazie
- zwarte peper
- snuifje zout
- handvol sojascheuten
- 1 el citroensap
Voor de korst:
- 2 el amandelen, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- 2 el peterselie, fijngehakt
- 2 el dille, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Meng alle ingrediënten voor de korst.
- Leg de vis in een ovenschaal met olijfolie en beleg met het mengsel.
- Bak ongeveer 20 min in de voorverwarmde oven.
- Rooster de walnoten in een antiaanbakpan zonder vetstof.
- Bak de spinazie in olijfolie, voeg een scheutje citroensap toe en kruid af met
peper en zout.
- Voeg de sojascheuten toe en laat ze even meestoven.
- Werk af met de geroosterde walnoten.
PS . Wij maakten dit zonder sojascheuten, en het was ook héérlijk.
Bron : 'Nooit meer diëten ' Sandra Bekkari
Ingrediënten:
- 300 gr zalm (biozalm)- olijfolie
- walnoten, grof gehakt
- ruime portie spinazie
- zwarte peper
- snuifje zout
- handvol sojascheuten
- 1 el citroensap
Voor de korst:
- 2 el amandelen, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- 2 el peterselie, fijngehakt
- 2 el dille, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Meng alle ingrediënten voor de korst.
- Leg de vis in een ovenschaal met olijfolie en beleg met het mengsel.
- Bak ongeveer 20 min in de voorverwarmde oven.
- Rooster de walnoten in een antiaanbakpan zonder vetstof.
- Bak de spinazie in olijfolie, voeg een scheutje citroensap toe en kruid af met
peper en zout.
- Voeg de sojascheuten toe en laat ze even meestoven.
- Werk af met de geroosterde walnoten.
PS . Wij maakten dit zonder sojascheuten, en het was ook héérlijk.
Bron : 'Nooit meer diëten ' Sandra Bekkari
Reacties
Een reactie posten