Boerenappelcake
Appels, appels, appels... ja wat doet een mens met al die afgevallen
appels? Je kan toch niet altijd appelmoes eten hé? Dus zondagavond kwam
ik thuis met een zak afgevallen appels en ik herinnerde mij het boek van
Janneke Philippi 'Appeltaart' dat al een tijdje in mijn kast stond.
Ik zocht vlug naar een receptje met niet teveel werk, en waar ik de ingrediënten voor in huis had en kwam terecht bij haar boerenappelcake.
Ik kan zeggen: het is een heel lekkere appelcake (normaal maak ik meestal de plaatcake met appeltjes uit het kookboek van de KVLV) maar deze is nog lekkerder.
Deze cake is voor 8/10 personen.
Ingrediënten:
- 200 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur ( ik heb mijn boter zacht laten worden in de
oven terwijl deze opwarmde, wel opletten dat ze niet gesmolten is hé)
- 225 gr suiker
- 3 eieren
- 200 gr bloem
- 10 gr bakpoeder
- 3 el melk
- 3 appels
- 1 tl gemalen kaneel
- poedersuiker
Extra benodigdheden:
keukenmachine of mixer met gardes
bakpapier
brownievorm (28 x 18 cm)
Werkwijze:
Verwarm de oven voor tot 180°C. Klop de boter met 200 gram suiker en een snuifje zout zacht.
Klop een voor een de eieren erdoor.
Zeef de bloem met het bakpoeder boven de (meng)kom en mix tot een glad beslag. Meng tot slot de melk erdoor. Schep het beslag in de vorm .
Schil de appels, snijd ze in blokjes en schep ze om met 25 gram suiker en de kaneel. Strooi de appelblokjes over het beslag.
Bak de appelcake in de voorverwarmde oven in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.
Laat de cake in de vorm afkoelen, stuif er flink poedersuiker over en snijd de cake in mooie blokjes.
Smullen maar!
Ik zocht vlug naar een receptje met niet teveel werk, en waar ik de ingrediënten voor in huis had en kwam terecht bij haar boerenappelcake.
Ik kan zeggen: het is een heel lekkere appelcake (normaal maak ik meestal de plaatcake met appeltjes uit het kookboek van de KVLV) maar deze is nog lekkerder.
Ingrediënten:
- 200 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur ( ik heb mijn boter zacht laten worden in de
oven terwijl deze opwarmde, wel opletten dat ze niet gesmolten is hé)
- 225 gr suiker
- 3 eieren
- 200 gr bloem
- 10 gr bakpoeder
- 3 el melk
- 3 appels
- 1 tl gemalen kaneel
- poedersuiker
Extra benodigdheden:
keukenmachine of mixer met gardes
bakpapier
brownievorm (28 x 18 cm)
Werkwijze:
Verwarm de oven voor tot 180°C. Klop de boter met 200 gram suiker en een snuifje zout zacht.
Klop een voor een de eieren erdoor.
Zeef de bloem met het bakpoeder boven de (meng)kom en mix tot een glad beslag. Meng tot slot de melk erdoor. Schep het beslag in de vorm .
Schil de appels, snijd ze in blokjes en schep ze om met 25 gram suiker en de kaneel. Strooi de appelblokjes over het beslag.
Bak de appelcake in de voorverwarmde oven in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.
Laat de cake in de vorm afkoelen, stuif er flink poedersuiker over en snijd de cake in mooie blokjes.
Smullen maar!
Ziet er inderdaad niet alleen lekker maar ook poepsimpel uit, ga ik zeker eens proberen! Bedankt voor de tip Jacqueline, nog goed dat jij je herinnert welke kookboeken je staan hebt ... ;-)
BeantwoordenVerwijderen