Eendenborst met tijmsaus

Dit receptje stond al geruime tijd klaar want ik moet eerlijk opbiechten dat koken en bakken momenteel ver van mij af staat. Ik ben al blij als ik elke avond een gerechtje op tafel heb staan dat binnen enkele minuten klaar is. De chemo zorgt wel voor meer vermoeidheid dan de eerste keer begin dit jaar. Toen heeft de blog er niet onder geleden, maar nu toch wel. Er staan wel wat haakideeën klaar die ik in het ziekenhuis maakte, maar ik moet nog foto's nemen. Ik ga wel proberen om vanaf nu iets regelmatiger van  mij te laten horen.


                            
Ingrediënten:
- 3 appels
- 4 el cranberries
- 50 g boter
- 3 el suiker
- zwarte peper en zout
- 4 eendenborsten.
- boter
 
- 1 fijngehakte sjalot
- 1 dl droge witte wijn
- 3 dl bruine fond
- citroentijm
 
Werkwijze:
Appels in blokjes snijden en samen met de cranberries in een pan stoven tot een compote samen met de boter en de suiker. Kruiden met peper en zout. De eend rosé bakken (+/- 6 minuten) in boter en een vijftal minuten laten rusten. Warm houden en vervolgens  in plakken snijden. 
Pan blussen met het sjalotje en wijn. Braadsappen los roeren en bruine fond toevoegen. Laat inkoken tot sausdikte. Kruiden met peper en zout. Door zeef gieten en fijne tijm toevoegen. Serveer.
 
Bron: Knack weekend 




Reacties