De ultieme chocoladecake
Met deze cake steel je de show. Het is een rijke, smeuïge cake die bovendien héél eenvoudig te bereiden is.
Voorbereiding 5 minuten.
Baktijd 1 uur.
Voor 1 grote of 2 kleinere cakes.
Ingrediënten:
- 450 g zelfrijzend bakmeel
- 450 g suiker
- 1 1/2 theelepel vanille-extract
- 75 g cacaopoeder
- 2 theelepels baksoda, gezeefd
- 200 g zachte boter
- 250 ml melk
- 3 grote eieren
- 250 ml zeer hete koffie
Verwarm de oven op 160° C. Vet de zijkanten in van een bakvorm van 30 cm (of 2 van 20 cm doorsnee) en leg bakpapier op de bodem.
Doe alle ingrediënten in een kom of keukenmachine en meng alles goed door elkaar tot de boter volledig is opgenomen.
Giet het mengsel in de voorbereide bakvorm(en) en strijk de bovenkant glad. Bak de cake een uur tot een pen die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen in de bakvorm. Hij is ongeveer een week houdbaar in een afgesloten trommel in de koelkast. Zonder garnering kan je hem ook invriezen.
Snij de cake in laagjes en bestrijk met frambozenconfituur.
Dit is facultatief, maar wel lekkerder!
Je kan ook sinaasappelconfituur gebruiken, maar dan moet je ook de garnering bovenop aanpassen.
Smeer voor het serveren koude chocoladeganache over de bovenkant en leg daar verse frambozen bovenop.
Ganache van chocolade:
250 ml room
250 g pure chocolade, grof gehakt
Schenk de room in een pan en verwarm deze tot net voor het kookpunt. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Laat 2 minuten staan en roer dan tot de chocolade volledig gesmolten is in de room. Klop vervolgens tot het een glad en glanzend mengsel is. Wanneer je begint te roeren, lijkt het misschien of de saus mislukt, maar maak je geen zorgen: het komt goed!
Deze cake is naar een recept uit ' De Free Range Cook' van Annabel Langbein.
Een foto van dit gerecht kan je bekijken bij ' instuif bij mijn dochter '
Succes en smakelijk!
Voorbereiding 5 minuten.
Baktijd 1 uur.
Voor 1 grote of 2 kleinere cakes.
Ingrediënten:
- 450 g zelfrijzend bakmeel
- 450 g suiker
- 1 1/2 theelepel vanille-extract
- 75 g cacaopoeder
- 2 theelepels baksoda, gezeefd
- 200 g zachte boter
- 250 ml melk
- 3 grote eieren
- 250 ml zeer hete koffie
Verwarm de oven op 160° C. Vet de zijkanten in van een bakvorm van 30 cm (of 2 van 20 cm doorsnee) en leg bakpapier op de bodem.
Doe alle ingrediënten in een kom of keukenmachine en meng alles goed door elkaar tot de boter volledig is opgenomen.
Giet het mengsel in de voorbereide bakvorm(en) en strijk de bovenkant glad. Bak de cake een uur tot een pen die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen in de bakvorm. Hij is ongeveer een week houdbaar in een afgesloten trommel in de koelkast. Zonder garnering kan je hem ook invriezen.
Snij de cake in laagjes en bestrijk met frambozenconfituur.
Dit is facultatief, maar wel lekkerder!
Je kan ook sinaasappelconfituur gebruiken, maar dan moet je ook de garnering bovenop aanpassen.
Smeer voor het serveren koude chocoladeganache over de bovenkant en leg daar verse frambozen bovenop.
Ganache van chocolade:
250 ml room
250 g pure chocolade, grof gehakt
Schenk de room in een pan en verwarm deze tot net voor het kookpunt. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Laat 2 minuten staan en roer dan tot de chocolade volledig gesmolten is in de room. Klop vervolgens tot het een glad en glanzend mengsel is. Wanneer je begint te roeren, lijkt het misschien of de saus mislukt, maar maak je geen zorgen: het komt goed!
Deze cake is naar een recept uit ' De Free Range Cook' van Annabel Langbein.
Een foto van dit gerecht kan je bekijken bij ' instuif bij mijn dochter '
Succes en smakelijk!
Reacties
Een reactie posten