Rozen-lycheecupcake

Als laatste cupcake voor deze week koos mijn dochter voor deze rozen-lycheecupcake. Ze was deze tegengekomen in een cupcake boekje en vond ze wel lief. Maar toen was er een probleem. Mama, ik moet rozenwater hebben en gedroogde rozenblaadjes. Gelukkig had ik nog beiden staan in de keukenkast, meegebracht van mijn trip naar Marokko, waar we de Rozenvallei bezochten en op zoek gingen met onze gids naar rozenproducten om te gebruiken in voeding. Je kan rozenwater ook vinden in de Turkse winkels in Gent en gedroogde rozenblaadjes kan je ook vinden in bio winkels.


Ingrediënten:
Voor het deeg:
- 100 g zachte boter
- 3 eieren
- 75 g suiker
- 80 g amandelpoeder
- 80 g bloem
- 1 tl bakpoeder
-1 snuifje zout
- 1 blik lychees (ca. 250 g uitgelekt)

Voor de topping:
- 125 g frambozen (diepvries)
- 4 el poedersuiker
- 250 g mascarpone
- 4-5 tl rozenwater
- 12 onbespoten rozenblaadjes

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 160°C hete lucht. Smelt de boter en laat afkoelen. Klop de eieren en de suiker in 5 min tot een schuimig mengsel. Meng het amandelpoeder met de bloem, het bakpoeder en zout in een schaal en roer dit met de boter door het eiermengsel. Giet de lychees af in een zeef en vang het sap op. Snijd de vruchten in vieren.
Zet papieren vormpjes in een muffinplaat, schep het deeg erin en leg daar stukjes lychee in. Zet de cupcakes 15-20 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en laat even afkoelen. Haal de cakes eruit en laat volledig afkoelen. Bestrijk de cakes twee keer met een beetje lycheesap.
Breng voor de topping in een steelpan de frambozen met de poedersuiker al roerend aan de kook. Laat dit zonder deksel 3 min zachtjes koken. Werk de frambozen door een zeef en laat ze afkoelen. Voeg hier de mascarpone en het rozenwater aan toe en meng met de staafmixer. Zet de crème 30 min op een koele plaats en doe hem dan in een spuitzak met stervormige tuit. Spuit hem op de cakes en versier ze met rozenblaadjes.

Bron: 'Fun Cooking Cupcakes' van Christina Richon

Reacties