vrijdag 3 maart 2017

Cupcakes met rode vruchten

Ook deze cupcake werd door ons uitgeprobeerd en goed bevonden ter publicatie. Na onze cupcake met framboos en witte chocolade is dit opnieuw een cupcake met rode vruchtjes. Hier kan je perfect gebruik maken van een mengeling diepgevroren vruchtjes.  Laat ze wel ontdooien en wat uitlekken.



Ingrediënten:
- 150 g boter
- 100 g suiker
- 3 el grenadinesiroop
- 100 g rode vruchten (vers of diepvries)
- 2 eieren
- 250 g zelfrijzende bloem
- 2 el cacao
- 150 ml melk

- 80 g zachte boter
- 40 g suiker
- 80 g verse kaas (Philadelphia)
- 150 g poedersuiker
- chocoladekorrels

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg papieren vormpjes in een muffinplaat.
Klop de boter met de suiker en de grenadine tot een romig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe en dan de rode vruchten. Vermeng de bloem en het cacaopoeder. Roer afwisselend wat bloem met cacao en wat melk door het eiermengsel. Vul de vormpjes met het beslag en bak ze 25 min. in de oven.
Maak de garnering. Klop de boter op met de suiker en roer dan de verse kaas erdoor. Voeg de poedersuiker toe. Vul een spuitzak met het mengsel en versier de afgekoelde cupcakes ermee. Werk af met chocoladekorrels.

Bron: mini bakboekje Feeling

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...