donderdag 2 maart 2017

Cupcakes met chocolade en Nutella

Voor de chocoladefans onder ons is dit de perfect cupcake: een chocolade cupcake met Nutella frosting! Ik heb ervoor gekozen om mini-cupcakes te maken: het oogt veel 'schattiger' en je hoeft je niet schuldig te voelen als je er twee opeet ;). Ook hier kom je met de helft van de hoeveelheid frosting toe om alle cupcakes te versieren.




Ingrediënten (voor 50 mini cupcakes):
Voor de cupcakes:
- 120 g boter, op kamertemperatuur
- 250 g kristalsuiker
- 2 grote eieren, op kamertemperatuur
- 96 g bloem
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/4 tl bicarbonaat
- 1/4 tl zout
- 50 g ongezoet cacaopoeder
- 125 ml melk
- 1 tl vanille-extract

Voor de frosting:
- 120 g boter, op kamertemperatuur
- 250 g Nutella
- 160 g poedersuiker, gezeefd
- 1 - 2 el melk

Werkwijze:
Voor de cupcakes:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Mix de boter zacht in een mengkom. Voeg de suiker toe en klop enkele minuten. Voeg de eieren één voor één toe. 
Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder, de bicarbonaat, het zout en het cacaopoeder.
Meng in een derde kom de melk met de vanille.
Voeg 1/3 van de droge ingrediënten bij de boter en mix tot alles is opgenomen. Voeg dan 1/2 van de natte ingrediënten toe bij de boter en mix opnieuw. Herhaal dit proces en eindig met de laatste portie droge ingrediënten.
Maak een cupcake plaat klaar met cupcakevormpjes en vul de vormpjes voor 3/4. Bak de cupcakes gedurende 8 minuten.
Met dit beslag kan je ook ongeveer 16 grote cupcakes maken. Deze moeten dan ongeveer 20-25 minuten bakken in de oven.

Voor de frosting:
Klop de boter zacht. Voeg de Nutella toe en meng goed. Voeg geleidelijk aan de bloemsuiker toe en klop goed. Voeg 1 el melk toe. Voeg extra melk of bloemsuiker toe om de gewenste consistentie te bereiken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...