Pompoensoep

Misschien denken jullie nu, weeral een recept met pompoen! Ja na de cupcakes, onze risotto en onze cakerol met pompoen is er ditmaal een soepje voorzien. Wanneer je een grote pompoen koopt dan heb je nu eenmaal veel pompoenvlees, en om geen liters soep te moeten maken hebben wij jullie al enkele alternatieven aangereikt. Evenwel een lekkere soep is ook niet te versmaden. Mijn dochter baseerde zich voor dit recept op Jeroen Meus. Aangezien ze geen Woudham in huis had heeft ze naar eigen keuze enkele pompoenpitten toegevoegd. Van de pitten van haar pompoen had ze namelijk zoute pitjes gemaakt. 
Ze heeft de pompoenpitten goed gewassen en nadien gedroogd in de oven, bestrooid met wat zout. Je hebt op deze manier een heerlijke snack, en je kan ze dus ook in de soep gebruiken. No waste, alles opgebruiken!




            
Ingrediƫnten:
- 1 klontje boter
- 1 scheutje olijfolie
- 3 l kippenbouillon
- 1 kardemonpeultje
- 1 teentje look
- 2 wortelen
- 3 stengels groene selder
- 3 uien
- 3 sneetjes Zwarte Woudham
- 200 g verse geitenkaas
- 1/2 middelgrote pompoen
- verse laurier (bouquet garni)
- verse tijm (bouquet garni)

Werkwijze:
Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snij de uien, de groene selder en de wortelen grof. Pel de look. Smelt een klont boter met een scheut olijfolie in een pot. Stoof alle groenten samen met de onversneden look op een matig vuur. 
Pel het kardemonpeultje en kneus het zaad. Voeg dit toe aan de pot met groenten. 
Laat alles enkele minuten stoven en giet er vervolgens de kippenbouillon bij. Voeg ook het bouquet garni toe. Laat alles een uurtje rustig sudderen. 
Vis het bouquet garni uit de soep. Zo je wil, schep je ook de look uit. 
Voeg de geitenkaas toe en mix de soep fijn.
Snij de Zwarte Woudham in fijne reepjes.

Tip: zeef de soep voor een fijner resultaat.

Smakelijk!

Bron: "Dagelijkse kost" van Jeroen Meus









Reacties