Dessert tafel instuif dochter / Pompoen cakerol

Vandaag krijgen jullie geen d.i.y. maar een sfeerbeeld van de dessert tafel die wij maakten ter gelegenheid van de instuif voor dochterlief en schoonzoon. Zij wilden graag op passende wijze familie en vrienden uitnodigen om een kijkje te komen nemen in hun nieuwe woonst. Op alles waren wij voorzien. Tent opgezet, lichtjes gehangen, vuurkorf stond klaar...  enkel de weergoden waren hen minder gezind. Kort na de middag is het beginnen regenen zodoende moesten we voor iedereen een plaatsje voorzien in huis zelf. Het werd een geslaagde namiddag en avond.



Wij maakten alvast:
- citroen-schuimtaart
- kriekentaart
- vlaai
- no bake oreo-cheesecake
- speculaastaart met peer
- honingcake met vijgen
- pompoen cakerol
- tiramisutaart
- brownies met gezouten caramel
- cupcake met bramen/limoen
- soesjes
Als extraatje krijgen jullie de werkwijze om de opgerolde pompoencake met pecannoten te maken. Deze viel super in de smaak. De andere recepten zullen op sporadische wijze volgen.


Ingrediƫnten:
Voor de cake
- 3 eieren
- 175 g suiker
- 170 g pompoenpuree
- 1 tl citroensap
- 100 g witte bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 2 tl kaneelpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 125 g gehakte pecannoten
- poedersuiker om te bestrooien

Voor de vulling
- 200 g roomkaas (type Philadelphia)
- 50 g boter
- 100 g poedersuiker
- 1/2 tl vanille-extract
- poedersuiker om te bestooien

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakblik van 33/23 cm in en bestuif met bloem.
Klop de eieren en basterdsuiker 5 minuten in een grote kom met een elektrische mixer op de hoogste stand. Voeg geleidelijk de pompoen en citroensap toe. Meng de bloem, bakpoeder, zout, kaneel en gember. Roer door het pompoenmengsel. Verspreid het beslag gelijkmatig over het bakblik. Strooi pecannoten over het beslag.
Bak 12 tot 15 minuten, tot het midden terug veert als je erop drukt, maak de randjes los met een mes. Draai om op twee schone theedoeken die bestoven zijn met poedersuiker. Rol de cake op met gebruik van de theedoeken en laat ongeveer 20 minuten afkoelen.
Meng in een middelgrote kom de roomkaas, boter, 10 g poedersuiker en vanille. Klop op tot een glad geheel. Rol de pompoencake, indien afgekoeld, weer uit en besmeer met de vulling en rol op. Leg de cakerol op een lang stuk vetvrij papier en bestuif met poedersuiker, rol de cake in bakpapier en draai de uiteinden om als een snoeppapiertje. Leg een nacht in de koelkast. Serveer gekoeld, bestuif met nog wat poedersuiker alvorens aan te snijden. 

Bron: ' allrecipes'

Reacties