zondag 12 november 2017

Open lasagne met boschampignons en kwartel

Welk ingrediënt krijgt jullie voorkeur in de herfst? Vlees zoals hert of everzwijn of meer het gevogelte zoals fazant of eend? Geef toe er is zo een enorme keuze. Ook de typische herfstgroenten komen op het menu. Pompoen, overheerlijke boschampignons, witloof, schorseneren etc... Moeilijk om keuzes te maken, vinden jullie dit ook? Ik kwam dit gerechtje tegen in een van mijn vele kookboeken en bij gebrek aan fazantenfilets -zoals oorspronkelijk in het recept- gebruikte ik kwartelfiletjes. Dit is een subliem gerechtje. Misschien al een ideetje voor jullie feesttafel.


Ingrediënten:
voor 4 personen
- 12 lasagnevellen
- olijfolie
- 300 g fazantenfilets
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook
- 300 g boschampignons
- enkele salie blaadjes en takjes tijm
- zwarte peper en zeezout

Werkwijze:
Kook de lasagnevellen beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en besprenkel met olijfolie. 
Bestrijk de fazantenfilets met olijfolie en gril op hoog vuur. Snipper de sjalot en de knoflook. Fruit kort mee op matig vuur. zet het vuur weer hoger en bak de boschampignons, voeg salie en tijm toe. Kruid met zwarte peper en zeezout. 
Schik de lasagne, de fazantenfilets en de boschampignons op borden. Werk af met een scheutje olijfolie.

Bron: 'Nest' kookboek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...