woensdag 21 juni 2017

Rhubarb jellies

Snoepjes van rabarber. Dit is toch iets héél origineels hé? Toen ik op zoek was naar een aantal originele recepten met rabarber kwam ik deze jellies tegen. Ik vond dit wel eens leuk om uit te proberen. Een echt snoepje kun je dit niet noemen. Ik zou het eerder verwerken als extraatje bij een dessertje met rabarber. Je ziet dit steeds meer op restaurant bv. een drietal bereidingswijzen met eenzelfde ingrediënt. Je zou dan bv. een stukje jellie kunnen serveren met wat roomijs van rabarber en wat verse fijngesneden mini blokjes rabarber. Is maar een voorstel hoor! Ik voegde bij mijn bereiding enkele druppels rozenwater toe, alsook enkele druppels rode voedselkleurstof.


Ingrediënten:
- 1 1/4 cup rabarber +/- 170 g
- 1 soeplepel water
- theelepel citroensap
- 1 cup suiker
- 85 ml pectine

- 2 eetlepels suiker

Werkwijze:
Een plat recipiënt invetten.
De rabarber samen met het water en het citroensap op een zacht vuur laten opkoken. Ongeveer een vijftal minuten. Nadien alles samen mixen in de foodprocessor. Voeg dan de suiker toe en de pectine toe en laat nog 2 tot 3 min. opkoken.
Giet het warme mengsel over de ingevette plaat. 
Laat afkoelen.
Snij de jelly nadien in de gewenste vorm en wentel de stukjes dan in de resterende suiker. 

Bron: "Chatelaine" best rhubarb recipes for spring

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...