zondag 18 juni 2017

Quiche met courgette en feta

Deze quiche maakte ik ook voor de eerste maal voor onze brunch. Quiches, vroeger toen mijn kinderen nog allemaal thuis woonden maakte ik regelmatig een quiche. Tonijn met prei was een van de favorieten. Maar er passeerden er talloze de revue. Nu was ik terug op zoek naar een nieuwere en vond deze met courgette. Courgettes is een groente welke wij ook regelmatig op het menu zetten. Momenteel is het heel erg in om courgettepasta te eten. Ik maakte dit al jaren geleden klaar als bijgerecht bij  de barbecue. Toen bestond de spiraalsnijder nog wel niet, maar met een mes ging het ook perfect. Bovendien feta met courgette is ook  een combinatie die altijd smaakt. Geef hem zeker een kans en probeer hem eens uit. De munt erin zorgt voor een frisse toets.



Ingrediƫnten:
- 1 vel bladerdeeg
- 2 courgettes
- 4 eieren
- 250 g feta
- 4 el melk
- 3 takjes munt
- peper/zout

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eieren los met de melk en wat peper en zout. Voeg de helft van de verse munt toe (fijngesneden). Strooi ongeveer 3/4 van de fetakaas over de bodem. Plaats de courgetten (in plakjes gesneden) er bovenop. Giet er tenslotte het eimengsel over. Bestrooi met de rest van de feta. Laat ongeveer 30 minuten bakken in het midden van de oven.
Werk af met de rest van de muntblaadjes.

Bron: blog '15 gram'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...