Asperges met tortellini en gerookte zalm

Ik had al geruime tijd de twee kookboeken van Sven Ornelis in mijn bezit. Sven is een man met een passie voor lekker eten. Zijn boeken zijn een verzameling van zijn experimenten in zijn keuken. Soms eens gek doen in de keuken is gewoon leuk vindt hij als het maar niet te complex is of te vergezocht. 
Momenteel is het aspergeseizoen ook terug van start gegaan. Hier bij ons eten we dan toch bijna wekelijks onze portie. Vorig jaar postten wij een aspergeweek in de maand mei van voorgerecht tot dessert! Ga terug maar eens kijken om extra inspiratie. Dit jaar geen aspergeweek, maar misschien toch tussendoor wel een nieuw gerechtje. zoals dit nu. Dit is een receptje om gewoon doordeweeks eens klaar te maken. Bij ons viel het alvast in de smaak.



Ingrediƫnten:
- 1 kg asperges
- 750 g tortellini met ricotta en spinazie
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 bakje tuinkers
- 200 ml room
- 1 kippenbouillonblokje
- 250 g gerookte zalm
- enkele half zongedroogde tomaatjes
- 1 el olijfolie

Werkwijze:
Schil de asperges met een dunschiller en breek nadien het 'kontje' eraf.
Zet een grote pasta-pot op het vuur met koud water en zout erin. 
Leg de asperges in het mandje van de pasta-pot, laat het water tot het kookpunt komen en zet dan meteen het vuur af

Reacties