zondag 14 mei 2017

Panna cotta van witte chocolade en kiwi

Bij het zoeken naar nieuwe receptjes voor de babyborrel kwam ik op de site van Zespri bij dit dessertje uit. Er waren een aantal zwangere vriendinnen aanwezig en er werd mij gevraagd om daarmee rekening te houden. Blijkbaar mogen zwangere vrouwen bv. geen chocomousse eten gezien daar rauw ei in verwerkt is, dus een extra factor om rekening mee te houden. Ik moet zeggen in onze tijd mocht dit wel. Maar tijden veranderen... Panna cotta is op basis van room zonder ei, dus ideaal. Bovendien was dit met kiwi, een extra kleurtje groen en extra fruit was ook meegenomen. 



Ingrediƫnten:
Voor 4 glaasjes.
- 4 kiwi's in stukjes
- 1 kiwi gepureerd
- 2 blaadjes gelatine
- 3 dl room
- 1 dl volle melk
- 2 el suiker
- 100 g witte chocolade, fijngehakt

Werkwijze:
Breng de room, melk en suiker aan de kook. Week ondertussen de gelatineblaadjes in water. Haal de kookpot van het vuur, roer de gelatine eronder en ook de witte chocolade tot hij gesmolten is. Laat de bereiding afkoelen en verdeel over 4 glazen. Zet koud weg voor minstens 3 uur. Pureer 1 kiwi. Meng de in stukjes gesneden kiwi's met de puree. Verdeel over de glaasjes en serveer.

Smakelijk!

Dit is voor 4 glazen, hieruit kan je een 10-12 mini glaasjes vullen voor buffet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...