donderdag 7 december 2017

Feta-paprika muffins

Ook deze feta-paprika muffins maakte ik niet zo lang geleden klaar als aperitiefhapje. Ik kwam ze tegen op Pinterest. Kleine muffins of cupcakes zijn altijd héél leuk om maken. Bovendien zijn dit handige hapjes om op een receptie mee rond te gaan. Geen gedoe met vorkjes of schaaltjes. Ik serveerde ze in een klein papieren vormpje. Voor jullie feesttafel zou ik ze misschien wel op een bordje schikken met eventueel wat paprika stukjes er nog bij. Is maar een idee hoor. Misschien hebben jullie zelf nog andere inspiratie.

                            



Ingrediënten:
- bokaal gegrilde paprika's (uitgelekt 299 g)
- 100 g feta
- 225 g bloem
- 1/2 zakje gist
- 2 eieren
- 80 g boter (kamertemperatuur)
- 1 yoghurt natuur
- 1 kl paprikapoeder

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180°C. 
Snij de gegrilde paprika's in stukjes.
Meng in een kom de bloem, de eieren, de gist, de boter en de yoghurt. 
Voeg de feta in stukjes toe, de paprika's en het paprikapoeder.
Giet het beslag in kleine muffinvormpjes en vul deze voor 3/4.
Laat ongeveer een 20 minuten bakken.

Bron: Marmiton

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...