Gevulde aubergines met vijgen en burrata

Het voordeel van onze blog is dat we nu nog meer dan vroeger op zoek gaan naar ideale gerechtjes om klaar te maken. Toen ik dit receptje vorig jaar tegenkwam in de 'Libelle lekker' had ik daar niet echt notitie van genomen. Onlangs kwam ik het echter terug tegen -moest dringend wat tijdschriften wegdoen- en met de vijgenweek in gedachten vond ik dit het proberen waard. Ik moet zeggen: maak dit eens klaar! Het past volledig in de eetcultuur waar we nu in verzeild geraakt zijn: gezonde gerechten met liefst niet te veel werk. Ik maakte een extra portie klaar voor de foto en mijn dochter heeft die 's anderendaags meegenomen naar haar werk. Het gerechtje verdiende ook haar goedkeuring, zodoende wordt dit nu geblogd. Want dit is de grootste vereiste van onze blog. Elk recept wordt door ons uitgeprobeerd en moet door ons beiden goed bevonden worden!



Ingrediƫnten:
- 4 aubergines ( 1 per persoon)
- 500 g burrata
- 200 g vijgen
- 300 g kerstomaatjes
- 1 kleine rode ui
- 2 lente-uitjes
- handvol basilicum
- 4 el honing
- 2 el gedroogde oregano
- olijfolie
- peper en zout

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aubergines. Halveer ze en lepel er wat van het vruchtvlees uit. Bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg ze op een bakplaat en zet 25 min. in de oven.
Pel de rode ui en snij in ringen. spoel de lente-ui en snij in ringen. Spoel de kerstomaatjes en halveer. Maak de vijgen schoon en snij in plakjes. Vul de aubergines met de burrata, ui, kerstomaatjes en vijgen. Bestrooi met de oregano en zet nog eens 15 min. in de oven.
Haal de aubergines uit de oven, besprenkel met honing en strooi er vers basilicum overheen. Kruid met peper en serveer.

Smakelijk!

Reacties

  1. Heerlijk! Deze avond eens gemaakt maar met stukjes peer in plaats van vijgen aangezien ik er niet onmiddellijk kon vinden. Was ook lekker. Thanks voor de tip!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten