Mascarpone met frambozen en vijgen

Toen we spraken van een vijgenweek, was mijn dochter er als de pinken bij om te verwijzen naar de Nest koken, feesteditie 2015. Zij had toen dit heerlijke nagerechtje gezien. Héél eenvoudig te maken, maar toch heel mooi ogend voor de feesttafel. Dus moeder haalde de ingrediënten in huis en maakte het alvast blogklaar! Ik moet jullie bekennen, ik trakteerde mijzelf ondertussen op nieuwe borden om het geheel mooi te serveren. Sssst.... niet vertellen, anders gaat mijn dochter misschien zeggen: "Weeral een nieuw bord!".


Ingrediënten:
- 300 g mascarpone
- 200 g frambozencoulis
- 4 rijpe verse vijgen
- 1 handvol pistachenoten
- enkele takjes minibasilicum
- 50 g pure chocolade
- zwarte peper
- fleur de sel

Werkwijze:
Meng de mascarpone en de frambozencoulis door elkaar.
Snij de vijgen in 8 partjes. Strijk het mascarponemengsel uit op de borden en schik er de vijgen op. 
Hak de pistachenoten grof en meng met een snuifje fleur de sel. Verdeel samen met het minibasilicum over de frambozenmascarpone. Rasp er de chocolade over en kruid met een snuifje zwarte peper.

Reacties