woensdag 16 maart 2016

Quiche met gerookte zalm en kappers.

Normaal gesproken wanneer ik quiche met zalm maak, dan gebruik ik ook wel wat groenten zoals prei of brocoli. In dit gerechtje is er van groenten geen sprake. Bij een buffet kan je dit dus héél goed gebruiken, gezien er nog een groot aanbod is van salades en groenten. Echter voor een alleenstaand gerecht opteer ik toch voor een zalmquiche met groenten!
Dit gerechtje komt uit de Weekend 100  toprecepten lente!




Ingrediënten:
- 1 vel kruimeldeeg Herta
- 200 g gerookte zalm
- 5 eieren ( zelfs 4 lijkt mij voldoende, in het recept gebruiken ze 6 eieren)
- 100 g geraspte gruyère
- 30 cl room
- 3 el kappers
- dille voor afwerking

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200°C. Ontrol het deeg en bekleed er een beboterde taartvorm mee. -Wanneer je het bakpapier gebruikt, hoef je dit zelfs niet te doen-.
Snij de gerookte zalm in reepjes. Klop de eieren los met de geraspte gruyère en de room. Kruid met peper.
Verdeel de gerookte zalm over het deeg en giet er het eimengsel over.
Bak de quiche 30 minuten in de oven.
Ontvorm de quiche, strooi er kappers over en werk af met plukjes verse dille.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...