zondag 18 maart 2018

Hoorntje met heilbotmousse & avocado

Dit hoorntje proefde ik onlangs in een restaurant. Het was super lekker. Bovendien vond ik de presentatie in een hoorntje ook origineel! Ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat in het restaurant de heilbotmousse wel fijner was dan bij mij. Ik mixte de heilbot, maar super, superfijn kreeg ik hem niet. Ik denk dat je daar een Thermomix voor nodig hebt. Jammer maar dit heb ik nog niet in mijn bezit. Komt misschien nog wel.





Ingrediƫnten:
Heilbotmousse
- 200 g gerookte heilbot
- 4 dl room
- cayennepeper en zout
- toastjes of hoorntjes
Avocadomousse
- 1 avocado
- citroensap
- griekse yoghurt

Werkwijze:
Heilbotmousse
Snij de heilbot in kleine stukken en mix fijn met een scheut room. Kruid royaal met cayennepeper en (weinig) zout en zet koud. Klop de rest van de room stijf en spatel voorzichtig onder de heilbot. controleer de kruiding en zet minstens 2 uur in de ijskast.
Serveer naar eigen zin.
Avocadomousse
Mix de avocado tot puree. Voeg wat citroensap toe. Men met wat yoghurt. Doe in een spuitzak. En spuit een toefje over de heilbotmousse.

Bron: Culinair Knack Weekend, aangepast recept van de heilbotmousse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...