King krab met mango en zoete aardappel

Dit voorgerecht maakte ik reeds verschillende malen klaar met succes. Bovendien brengt dit gerechtje veel herinneringen naar boven. Mijn man heeft voor zijn werk een poos in Noorwegen verbleven. De laatste keer zat hij voor iets meer dan twee jaar in Hammerfest. Dit is niet ver van Noordkaap. Hij kwam maar alle veertien dagen voor een weekend naar huis. Meestal bracht hij toen zalm en kingkrab mee. Ik probeerde toen altijd een ander receptje uit. En dit was echt wel één van de toppers! Ik had nog een tweede super gerechtje, krab met vitelotte aardappel, maar ik kan nergens het recept meer vinden. Komt ervan als je teveel kookboeken en tijdschriften hebt ;). Maar wees gerust, vroeg of laat duikt het wel weer op en laat ik jullie meegenieten. Maar probeer dit nu maar eens uit en laat ons weten of het in de smaak valt!




Ingrediënten:
Voor 4 personen
- 400 g geblancheerde zoete aardappel (in blokjes gesneden)
- 25 g gehakte bieslook
- 2 el mayonaise
- 1 mango (in grove blokjes gesneden)
- friséé, groene shiso (ik gebruikte wat roquette salade en wat preischeutjes)
- gehakte bieslook
- basilicum olie
- vlees van krabbepoten
- 1 el yoghurt
- cayennepeper

Werkwijze:
Meng de zoete aardappel met 25 g gehakte bieslook en mayonaise en breng op smaak. Plaats een ring op het bord en vul voor 3/4 met de aardappel. Meng het vlees van de krab met yoghurt en breng op smaak met zout en cayennepeper. Vul de ring hier verder mee op en neem deze weg. Maak de mango aan met versgemalen zwarte peper en verdeel langs de ring. Werk het gerecht af met bieslook, frisée, shiso en basilicumolie.

P.S. Ik denk dat jullie ook eventueel krab uit blik kunnen gebruiken.

Reacties