Naked wedding cake

Voor het dessertbuffet van het huwelijk van Ilse en Jeroen maakten wij een 'naked' wedding cake.
Gemaakt naar een recept van de gezusters Reith, maar door ons wat aangepast.
Ik vond dit recept op het internet, heb ondertussen het boek aangekocht bij Amazon (goed hé ;)).
Laat ons weten wat jullie ervan vinden.

Dit is hij dan, ons meesterwerk!
De wedding cake, zoals hij in het kookboek staat.
Het kookboek.
Hieronder geef ik jullie het recept om deze weddingcake te maken. De hoeveelheid is voldoende voor 60/80 personen.

Ingrediënten:

Voor de sponge cake
- 880 gr zelfrijzende bloem
- 880 gr suiker
- 880 gr zachte ongezouten boter
- 16 eieren op kamertemperatuur
- 8 theelepels bakpoeder
- 10 druppels vanille extract

Voor de botercrème
 - 400 gr zachte ongezouten boter
- 1 kg bloemsuiker
- 175 ml volle melk

Voor de afwerking
- 2 potjes blauwe bosbessenjam
- verse rode vruchten zoals braambessen, frambozen, bosbessen, aardbeien
-verse bloemen

Benodigdheden:
- 4 ronde taartvormen met een verschillende diameter: 13, 18, 25 & 33 cm

Werkwijze:
Voor de sponge cakes
Verwarm de oven voor op 160° C. Beboter de taartvormen en plaats bakpapier op de bodem. Neem de helft van de ingrediënten voor de sponge cake en mix in een grote kom gedurende 3 minuten totdat het mengsel luchtig en bleek is. Verdeel dit mengsel over 2 bakvormen. Herhaal dit voor de overige helft van de ingrediënten en verdeel het over de overige 2 bakvormen. Bak de cakes 40 minuten tot een ingestoken naald er droog uitkomt. Laat de cakes eerst afkoelen in de bakvormen en nadien op een taartrooster.

Voor de botercrème
Klop de boter en de gezeefde poedersuiker samen tot deze licht en luchtig is. Voeg dan langzaam de melk toe tot de icing zacht en smeerbaar is.

Voor de afwerking
Snij de grootste cake 1 of 2x horizontaal door en besmeer met de bosbessenjam en de botercrème. Doe dit met elke cake en plaats daarna alle cakes op elkaar. Vergeet niet om hier en daar een satéstokje in de cakes te steken zodanig dat alle cakes mooi op elkaar blijven staan. Bepoeder het geheel met bloemsuiker en laat jullie fantasie de vrije loop voor de afwerking met de bloemen en de rode vruchten.

Smakelijk! 


Reacties

  1. Jacqueline, indrukwekkend, proficiat!! Jammer dat we er niet een stukje van af kunnen snijden om eens te proeven ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve, kan hem misschien eens in 't klein maken hé, de smaak zou dezelfde moeten zijn.Het uitzicht daarentegen zal minder spectaculair zijn.Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmmm deze taart smaakte super lekker! Een heel mooie herinnering aan een mooie dag en een overheerlijk buffet!
    Nog een bedankt, Jacqueline.
    Groetjes, Ilse & Jeroen

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten