zondag 7 april 2019

Kaneelbroodjes

Op zondagmorgen kreeg ik deze foto doorgestuurd van mijn dochter Sofie. Enige tijd geleden heeft ze zich een broodmachine aangeschaft om brood en koeken te bakken. De appel valt toch blijkbaar niet ver van de boom :) hé! Al moet ik bekennen dat mijn broodmachine meer onaangeroerd in mijn kelder staat, ik doe het meestal handmatig. Zelf je brood kneden, laten rijzen, weer kneden, dit werkt therapeutisch en heeft een super goed gevoel, met eenvoudige ingrediënten tot een lekker en leuk resultaat komen. Soit, deze kaneelbroodjes vielen zo in de smaak dat ze ons inviteerde om ze in de namiddag ook eens te proeven. Deze kaneelbroodjes stonden bovendien reeds geruime tijd ook op mijn to-do lijstje, maar zo zie je maar de dochter was mij te vlug af. Deze zijn super om van te genieten bij je paasontbijt.
 


woensdag 3 april 2019

Eitjes met een bloemenkransje

Heb ik jullie al verteld dat ik op 9 februari opnieuw oma ben geworden van een flinke kleinzoon Toine? Nu geeft Toine zijn eerste feestje op Paasmaandag. Er zijn héél wat genodigden :). De paasbrunch, een jaarlijkse traditie, zal doorgaan maar misschien in een iets soberder versie, gezien ik toch wel wat tijd moet uittrekken ter voorbereiding van de babyborrel. Dus misschien dit jaar iets minder brunchideeën dan andere jaren voor onze blog, maar inspiratie reiken we jullie zeker aan. 

Dit ideetje vond ik meerdere keren op Pinterest. Je kan hier best gekookte eitjes voor gebruiken. Ik verfde alvast een lege eierdoos met zwarte krijtverf. Ik kocht geen bloemetjes in de bloemenwinkel, maar haalde enkele takjes uit mijn eigen tuin. Eerlijkheid gebied mij om te zeggen dat je misschien best een wax bloemetje gebruikt. Mijn bloemetjes waren nogal fragiel. Een prachtige struik in de tuin, maar niet echt geschikt om binnenshuis te gebruiken.

 


zondag 31 maart 2019

Gewokte eendenfilet met ananas en rijst

Dit jaar zijn wij iets vroeger gestart met het slachten van onze eendjes. Het slachten zelf gebeurt in een professionele pluimveeslagerij. Wij moeten onze dieren op zondagavond binnenvoeren tussen 19 uur en 21 uur. Mijn man kan ze dan op dinsdagavond afhalen vanaf 17 uur. Het vraagt dus wel wat van onze tijd, want het is niet bij de deur, maar het resultaat is het dubbel en dik waard. Super verzorgd! Een nieuw recept diende zich aan. Ik dacht deze keer om de eend te wokken, mijn man hoorde het al in Keulen donderen, maar of dit geslaagd was! Zeker en vast. Dit is echt een super, super lekker gerechtje. Toen ik het recept las had ik mijn bedenkingen bij het feit dat er sperzieboontjes ingaan, maar dat men deze niet op voorhand moest koken. Ik had dit nog nooit zo klaargemaakt. Maar ze waren zeker voldoende gaar. Bovendien is de combinatie van fruit met groenten ook héél geslaagd. Kortom ik zwaai de loftrompet, maar met alle redenen. Mijn dochter en schoonzoon kunnen getuigen, zij schoven aan aan tafel en mijn hele wokpan was leeg!

woensdag 27 maart 2019

Paascreatie

Vorig jaar had ik een Bongo bon gekregen van mijn collega's en werkgevers voor mijn 60ste verjaardag en we hebben deze verzilverd met twee dagen Berlijn. We zijn gisterenavond laat thuisgekomen met nieuwe inspiratie op zak. Wat zo een trip niet doet! Het was méér dan de moeite om Berlijn te bezoeken. Best ook confronterend wanneer je denkt dat het toch nog maar van 1989 is dat de muur voorgoed weg is. Je kan het bijna niet geloven. We hebben op onze twee dagen héél veel gezien, veel kilometers te voet afgelegd, maar bovenal genoten van de stad. Shoppen heb ik gedaan bij Kadewe zoals de reisgids het vermelde. Drie nieuwe kookboeken en typisch bakgerei, ik kon het niet laten. 

Vandaag laat ik jullie meegenieten van een bloemstukje dat ik de week voordien maakte tijdens een les bloemschikken. Het was al immens lang geleden dat ik dit nog eens deed, volgende week ga ik met een vriendin nog eens, maar dan om mooie papieren bloemen te leren maken. Ik ben benieuwd!

zondag 24 maart 2019

Kipburger

Dit gerechtje valt onder de noemer fastfood of comfortfood. Persoonlijk ben ik van mening dat dit zeker eens moet kunnen. Misschien maakten jullie al eens onze tex-mex burger. Vandaag krijgen jullie er eentje voorgeschoteld met kippengehakt en een zelfgemaakte dressing. Mijn echtgenoot huivert al bij het idee van fastfood, maar deze hamburger heeft hij met héél veel smaak opgegeten. Ik zal jullie zelfs meer vertellen, hij at er zelfs twee, en dat is een grote uitzondering!

woensdag 20 maart 2019

Narcissen in gips

Vorig jaar maakten wij dit stukje in een les bloemschikken naar Pasen toe. Het was echter super jammer dat er geen enkele narcis tot bloeien kwam. Daarom maakte ik het nu opnieuw om het met jullie te delen. Koop jullie narcissen en zorg dat er zeker alvast al wat bloem te zien is. Het resultaat oogt zoveel mooier. Werk het tenslotte af met wat vers mos en enkele kwarteleitjes en eventueel een pluimpje. De schikking is naar eigen inzicht. Je kan alle narcissen op een lange plank plaatsen of zoals hier op een houten schaal, aan jullie de keuze. Je kan ze ook op je paastafel gebruiken en eventueel individueel elk op een houten schijfje zetten.

zondag 17 maart 2019

Princeseieren

Sedert vorige zomer hebben wij een vondeling ten huize De Schoenmaker. Wanneer mensen op vakantie gaan zetten ze soms niet alleen een hond langs de kant van de weg, maar zo ook een kip. Deze was terecht gekomen bij mijn vriendin Lieve, maar de kip - Rosa genaamd- kon het niet vinden met haar andere kippen, dus was ze op zoek naar een nieuw logement voor Rosa. Gezien wij hier toch eenden en ganzen hebben lopen had ik gezegd dat ze Rosa bij ons mocht brengen. Ik heb nog nooit zo een aanhankelijke kip geweten. Iedere keer wanneer je in de buurt van het hok bent komt ze naar je toe en begint ze warempel te reutelen. Zelfs mijn tuinman zei het nog onlangs. Ook Woutje heeft de hele zomer veel plezier aan haar beleefd. Hij raapte zelfs graantjes op van de eenden om aan Rosa te voederen. Ik denk dat ze héél tevreden is want ze bezorgt ons alleszins voldoende eitjes. En dit brengt mij dus bij het receptje van vandaag. Het was super lang geleden dat ik dit nog eens klaarmaakte. Het receptje zelf is zeker al dertig jaar oud. Heel sporadisch ging ik toen wel eens naar een kookles van K.V.L.V. en daar werd dit eens klaargemaakt. Het stond nadien af en toe eens op het menu, maar het was uit mijn gedachten gegaan tot ik het enkele tijd geleden terug vond tussen een kookboek van mijn schoonmoeder. Eureka! Dezelfde avond stond het op het menu. Ik maakte het klaar in individuele schaaltjes, om een foto te kunnen nemen, maar je kan het evengoed in een grote ovenschaal klaarmaken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...