Struisvogel met mangochutney

Vroeger toen mijn kinderen nog kleiner waren en struisvogel in opmars was, maakte ik af en toe eens deze vogel klaar (althans een stukje ervan ;) ). Ik had toen een recept uit het kookboek van de KVLV en dit was ook met mango. Voor mij is het ondertussen al geruime tijd geleden dat ik struisvogel gegeten heb, maar blijkbaar is er toch iets van dit gerecht blijven hangen bij mijn dochter. Plots zag ik deze foto op onze conceptlijst verschijnen en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was. Waar zij haar receptje vandaan heeft gehaald weet ik niet, maar het leek alvast een schot in de roos.




Ingrediƫnten (voor 4 personen):
- 250 g rijst
- 4 struisvogeltournedos
- boter
- zout & peper
- 1 blokje rundsbouillon
- 10 cl room


Voor de chutney:

- 1 el olijfolie
- 1 ui, fijn gesnipperd
- 1 rood of groen pepertje, fijn gehakt
- 2.5 cm verse gember, geraspt
- 400 g mangoblokjes
- 1 snuifje gemalen komijn

Werkwijze:
Kook de rijst gaar in gezouten water. Verhit voor de chutney de olijfolie in een braadpan en fruit er de ui en het pepertje in tot de ui zacht is. Voeg de geraspte gember toe en laat een paar minuten meebakken. Voeg de mangoblokjes, komijn en twee eetlepels water toe. Laat op een zacht vuur sudderen tot de mango zacht is.
Kruid het vlees met zout en peper en bak het bruin in de boter. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Deglaceer je pan met water en voeg het bouillonblokje en de room toe. Laat even inkoken.
Dien het vlees op met de saus, de mangochutney en de rijst.

Smakelijk!

Bron: gebasseerd op Libelle


Reacties